POLTIKA ZASEBNOSTI
Politika zasebnosti ureja zbiranje, hrambo in obdelavo osebnih podatkov, ki jih Društvo za trajnost virov SI.ENERGIJA zbira od vas, ko se naročite na prejemanje vsebin kot so e-novice ali nam pošljete vprašanje.

Upravljavec
Upravljavec osebnih podatkov v pomenu, kot ga določata Splošna uredba EU o varstvu osebnih podatkov in veljavni zakon, ki ureja varstvo osebnih podatkov – GDPR je:
Društvo za trajnost virov SI.ENERGIJA
Renkovci 8
9224 Turnišče
Telefon: 02 538 16 63 ali 040 252 762
e-mail: info@las-pdl.si

Osebni podatki in namen njihove obdelave
V kolikor želite prejemati e-novice LAS Pri dobrih ljudeh oz. nam poslati vprašanje, morate izpolniti obrazec na spletni strani LAS Pri dobrih ljudeh. Z izpolnitvijo tega obrazca in potrditvijo posredujete društvu SI.ENERGIJA naslednje kontaktne podatke: ime, priimek, naslov, pošta in kraj, telefonska številka, e-pošta, podjetje.

Soglasje
Osebne podatke, ki nam jih posredujete ob prijavi na e-novice ali pri posredovanju vprašanj, obdelujemo z vašim jasnim in nedvoumnim soglasjem, ki temelji na členu 6 (1), (a) Splošne uredbe EU o varstvu osebnih podatkov (GDPR).
Svoje soglasje lahko kadarkoli umaknete s klikom na povezavo »Spremenite nastavitve« ali »odjava«, ki se nahajata v nogi vsakega sporočila, ki ga prejmete od društva SI.ENERGIJA oz. preko elektronske pošte na naslov: novice@las-pdl.si. V primeru umika soglasja ne bomo več uporabljali vaših osebnih podatkov za obveščanje o vsebinah društva SI.ENERGIJA. Morebiten umik soglasja ne vpliva na zakonitost obdelave vaših osebnih podatkov v času, preden je bil umik podan.

Čas hrambe osebnih podatkov
Društvo za trajnost virov SI.ENERGIJA hrani vaše osebne podatke toliko časa, kolikor je to potrebno za namen pošiljanja e-novic, na katere ste se prijavili oz. naročili. V primeru, da ne želite več prejemati vsebin s strani LAS Pri dobrih ljudeh in se od njih odjavite ali v primeru, da umaknete svoje soglasje za obdelavo osebnih podatkov za ta namen, bomo vaše podatke v sistemu blokirali in vaših podatkov več ne bomo uporabljali za ta namen.

PIŠKOTKI

Kaj so piškotki?
Piškotek je datoteka, ki shrani nastavitve spletnih strani. Spletna mesta piškotke shranijo v naprave uporabnikov, s katerimi dostopajo do interneta z namenom prepoznavanja posameznih naprav in nastavitev, ki so jih uporabniki uporabili pri dostopu. Piškotki omogočajo spletnim stranem prepoznavanje, če je uporabnik že obiskal to spletno mesto in pri naprednih aplikacijah se lahko z njihovo pomočjo ustrezno prilagodijo posamezne nastavitve. Njihovo shranjevanje je pod popolnim nadzorom brskalnika, ki ga uporablja uporabnik - ta lahko shranjevanje piškotkov po želji omeji ali onemogoči.

Zakaj so piškotki potrebni?
Piškotki so temeljnega pomena za zagotavljanje uporabniku prijaznih spletnih storitev; najpogostejše funkcije e-poslovanja ne bi bile mogoče brez piškotkov. Interakcija med spletnim uporabnikom in spletno stranjo je s pomočjo piškotkov hitrejša in enostavnejša. Z njihovo pomočjo si spletna stran zapomni posameznikove preference in izkušnje, brskanje po spletnih straneh pa je s tem bolj učinkovito in prijetno. Razlogov za uporabo piškotkov je več. Uporabljajo se za shranjevanje podatkov o stanju posamezne spletne strani (podrobnosti o prilagoditvah posamezne spletne strani), pomagajo pri izvajanju spletnih storitev (npr. spletne trgovine), pomagajo pri zbiranju statistik o uporabnikih in obiskanosti spletnega mesta, o navadah spletnega uporabnika , itd.
Piškotki, ki jih uporabljamo na naši spletni strani, ne zbirajo vaših osebnih podatkov, s katerimi bi vas bilo mogoče osebno prepoznati in ne morejo poškodovati vašega računalnika, tablice ali mobilnega telefona. Piškotki omogočajo delovanje našega spletnega mesta in nam pomagajo razumeti, katere informacije so najkoristnejše za obiskovalce.

Priglasitev
Z uporabo tega spletnega mesta se strinjate, da to spletno mesto nastavi piškotke na vašem računalniku ali mobilni napravi.